Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti Q60 Concept

Nieuws: Infiniti Q60 Concept

Infiniti Q60 in volle glorie

13.01.2015

Noteer het maar alvast in je agenda. Zo rond de volgende jaarwisseling zal Infiniti het doek trekken van een tweedeurs sportcoupé waarvan deze Q60 Concept een realistische voorbode is. Eén van de highlights vormt de feature dat de auto de favoriete rijstijl van vier verschillende bestuurders weet.

De Infiniti Q60 Concept, die z'n première beleeft tijdens de NAIAS in Detroit, is uitgerust met de zogeheten Intelligent Key. Een geavanceerde contactsleutel die specifieke geprogrammeerd kan worden naar de wensen van vier verschillende bestuurders. Zodra een van die vier (bevoorrechte) bestuurders instapt, schakelt de Q60 Concept automatisch over op de favoriete zitpositie, interieurtempratuur, audio-instelling, navigatiemodus en diverse andere gewenste telematica van die persoon. Hiermee is een snel vertrek verzekerd.

Gespierde uitstraling
Leuk zo'n slimme sleutel, maar interessanter om te weten is natuurlijk dat de Q60 Concept nadrukkelijk is ontworpen om in serieproductie te gaan. Sterker, Infiniti kan en wil haar enthousiasme niet langer voor zich houden en meldt nu alvast dat die auto binnen een jaar geïntroduceerd zal gaan worden. Bovendien belooft het merk dat de conceptcar en het productiemodel als twee druppels water zullen zijn. Dit gezegd hebbende kunnen we uitgaan van een tweedeurs sportcoupé van 4,69 meter in de lengte, een breedte van 1,87 meter en een hoogte van 1,37 meter. Ter vergelijk: de BMW 4-serie meet op z'n breedst 1,85 meter en dat is al enkele centimeters meer dan de Audi A5 Coupé en Mercedes E-klasse Coupé. Oftewel, de toekomstige Infiniti Q60 belooft een gespierde uitstraling te krijgen, mocht je dat zelf nog niet beoordeeld hebben op basis van deze foto's.

Nieuwe V6
Infiniti wil wereldwijd groeien. Daartoe verhuisde het onlangs het hoofdkwartier naar Hong Kong. Naar eigen zeggen een inspirerende vestigingslocatie met uitzicht op de Chinese markt, waar Nissan's luxemerk vooral furore wil gaan maken. Maar ook Europa wordt niet vergeten. Zo wordt er nog even aangehaald dat er tal van nieuwe motoren, zowel krachtig alsook zuinig, ontwikkeld worden. In het studiemodel ligt een gloednieuwe 3.0 liter V6, waarvan de specificaties onbekend zijn, maar die wel onderdeel uit moet maken van die nieuwe strategie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model