Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti Q50

Nieuws: Infiniti Q50

Nieuwe benzine-aanjager voor instapversie Infiniti Q50

25.11.2013

Op de Guangzhou Motorshow in China stelt het Japanse Infiniti een nieuwe instapvariant van de Q50 voor. In deze instapversie huist een 2.0 liter benzineblok afkomstig uit de schappen van Mercedes.

Nissans luxetak Infiniti heeft met de Q50 een troef in handen die de gevestigde Germaanse beroemdheden als de BMW 5-serie, Audi A6 en de Mercedes-Benz E-klasse het vuur aan de schenen probeert te leggen. Het Duitse trio is in eigen land een geliefde keus en Infiniti probeert zich daar jachtig tussen te wringen, terwijl het merk ook in Europa de gevestigde Duitse orde pijn wil doen.

Nieuwe viercilinder
En om die brandstofbesparende Europeanen voor zich te winnen voorziet in de nieuwe basis-Q50 een viercilinder 2.1 liter-turbomotor uit de schappen van Mercedes de Infiniti van aandrijving. Het blok levert 211 pk en 320 Nm aan koppel en is volgens de Japanners zo gemodificeerd dat de krachtbron perfect bij het temperament van het merk past.

Samenwerking
De nieuwe motor is de uitkomst van Infiniti's samenwerkingsovereenkomst met het Duitse merk. Daarom is ook een 2.2 liter dieselblok van Mercedes in de Q50 beschikbaar. Verder bestaat het motorenpalet uit een 3.7 liter benzinemotor en een 3.5 liter hybride. De nieuwe benzinemotor zal in het tweede kwartaal van volgend jaar in China voor het eerst geïntroduceerd worden, waarna de andere markten volgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model