Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti Q50

Nieuws: Infiniti Q50

Infiniti Q50 vanaf najaar met 4-cilinder

06.02.2013

Goed nieuws voor consumenten die geïnteresseerden zijn in de nieuwe Infiniti Q50. Het model dat in het najaar in de showroom staat zal direct leverbaar worden met een viercilinder. Voorheen was er sprake van slechts (dure) zescilinders.

De nieuwe Infiniti Q50, de opvolger van de G37, is zeer positief ontvangen door de pers en ook het publiek. Met name het design van de Japanse luxe sportsedan blijkt in de smaak te vallen. Wat minder is men te spreken over het tot dusver bekendgemaakte motorenprogramma. Met wederom enkel zeer krachtige zescilinders weten Europeanen - zeker de Nederlanders - al hoe laat het is: de vanafprijzen zullen net als bij de G37 onaantrekkelijk hoog liggen.

Benzine en diesel
De Europese koper zit meer te wachten op een viercilinder. Die zijn in de regel zuiniger en schoner, met als gevolg lagere vraagprijzen. Vanwege de enige tijd geleden beklonken samenwerking tussen Daimler en Renault-Nissan heeft Infiniti toegang gekregen tot enkele geschikte viercilinders voor haar modellen. En een viercilinder turbobenzine- en dieselmotor zijn dan ook al aangekondigd voor de Q50. Maar deze zouden pas later in de Q50 gelepeld worden en te koop zijn. Het zojuist uitgestuurde persbericht van Infiniti waarin wordt gesproken over 'een Europese motor' doet echter vermoeden dat deze, of een van de gewenste viercilinders, al eerder in de prijslijst zal belanden.
Een belletje naar de importeur levert het bevestigende antwoord op: 'De nieuwe Q50 die zal schitteren tijdens de Autosalon van Genève zal inderdaad zijn voorzien van een viercilindermotor die speciaal voor de Europese markt is ontwikkeld, en zal vanaf de marktintroductie in het najaar leverbaar zijn', aldus de woordvoerder van het merk. Of het om de benzine- of de dieselvariant gaat zegt de importeur niet te weten en zal over een maandje bekend worden gemaakt. Ook voor de specificaties moeten we nog geduld hebben, maar het staat buiten kijf dat deze onderaan de streep een stuk gunstiger zullen zijn voor de gemiddelde Europese koper dan de zescilinders.</font>

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model