Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti Q50

Nieuws: Infiniti Q50

Atletische Infiniti: de Q50 Eau Rouge

06.12.2013

Hij is vernoemd naar de spectaculaire bocht op Spa Francorchamps en zijn inspiratie haalt ‘ie uit de Formule 1. Dat kan alleen maar heel veel goeds betekenen. Infiniti komt met een sportieve variant van de Q50 op de proppen: de Eau Rouge.

Toen Sebastian Vettel aan Infiniti liet weten best de nodige PR-werkzaamheden te willen verrichten stelde hij wel een voorwaarde. De FX50 die hij destijds van de luxedivisie van Nissan ontving mocht wel wat doortastender. Een in gelimiteerde oplage geproduceerde SUV met 390 pk en 500 Nm was de consequentie. Wij zijn benieuwd of de Q50 Eau Rouge diezelfde weg bewandeld.

Concreet
Tot dusver laat Infiniti namelijk geen woord los over de concrete ingrediënten van de auto. Wel weet de fabrikant te vertellen dat de Q50 een zeer aerodynamisch design heeft, ontworpen in samenwerking met het Red Bull Racing F1-team. Het front van de Q50 heeft in ieder geval een atletisch aanblik, met de koolstofvezel voorspoiler, spiegels van diezelfde bouwstof, een geventileerde motorkap plus een potente grille. De rest van de auto zal ongetwijfeld eveneens met een keur aan carbon onderdelen uitgerust zijn. Op de International Auto Show in Detroit in januari volgend jaar krijgen we hem in zijn geheel te zien.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model