Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti Q50 Eau Rouge

Nieuws: Infiniti Q50 Eau Rouge

BMW M3-killer: de Infiniti Q50 Eau Rouge

14.01.2014

Waarschijnlijk begint de BMW M3 hem al ietwat te knijpen bij het zien van deze kersverse Infiniti Q50 Eau Rouge. Vandaag werd hij officieel gepresenteerd en het is ons geheel duidelijk waarom hij vernoemd is naar die spectaculaire bocht op Spa Francorchamps.

Dachten we eerder nog dat de Q50 Eau Rouge een voorproefje was van een op te zetten accessoirelijn vol prestatie-verhogende goodies (wat eigenlijk nog altijd kan), blijkt dat Infiniti er feitelijk mee hint naar een concurrent voor niet minder dan de M3 van BMW. Dit gezegd hebbende liggen daarmee natuurlijk ook de Mercedes-Benz C 63 AMG en de Audi RS 4 op de korrel. Is dat even een goed-nieuws-show van Infiniti. Want hoe meer van dat snelle, heetgebakerde spul, hoe beter.

Koppelbeul
‘If we built this car I would expect it to feature over 500 hp and 800 Nm of torque’, zegt Johan de Nysschen, de grote baas bij Infiniti Limited. De Q50 Eau Rouge is dus vooralsnog een conceptcar, maar lezen we dat nu goed: mocht er een productiemodel van komen (en die komt er, dat beloven wij je), dan weet deze al de zonet genoemde en zeer gerespecteerde Duitse krachtpatsers acuut in hun hemd te zetten? … Now we are talking, Infiniti!
Welk motorblok dat precies op zich moet gaan nemen is nog niet bekendgemaakt, maar het ambitieuze Japanse luxemerk laat wel alvast weten dat hun oog is gevallen op een motor met V-configuratie waarbij de aangezogen lucht vervolgens onder hoge druk richting de verbrandingskamers wordt gestuwd. Oftewel, het wordt een turbo- of compressormotor.

Breedgeschouderd
Dat Infiniti niet zomaar gebakken lucht aan het verkondigen is tonen ze aan de hand van het exterieur van de Q50 Eau Rouge. Want veel opvallender dan dit wordt het niet. Een markante bodykit bestaande uit vele supplementen van koolstofvezel waarover Red Bull F1 zijn zegen heeft uitgesproken geven blijk van welke kant het op zal gaan bij een productiemodel. Maar er is meer. Het succesvolle F1-team dat Infiniti sponsort heeft zich eveneens gebogen over het met 20 mm verbreden van de carrosserie alsook het toevoegen van enkele typische F1-kenmerken. Kijk maar eens naar het remlicht tussen de twee vuistdikke eindpijpen. Rollen doet de Q50 Eau Rouge op 20 inch wielen die dankzij een set verlagingsveren de wielkasten net wat beter opvullen dan het burgerexemplaar dat binnenkort bij de Nederlandse dealers arriveert.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model