Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti Q30

Nieuws: Infiniti Q30

Infiniti Q30 in de aanval voor Europa

09.09.2013

Hoewel het nog een conceptcar is, zal een overgroot gedeelte van het design overgenomen worden op het productiemodel. Infiniti wil zich meer op Europa gaan richten met kleinere modellen en deze Q30 is daar een duidelijke voorbode van. In 2015 moet hij in productie gaan.

MFA-platform
Met een lengte van 4,46 meter, een breedte van 1,85 meter en een hoogte van 1,47 meter positioneert Infiniti de Q30 rechtstreeks naast de Mercedes GLA. Enerzijds opmerkelijk, anderzijds ook heel logisch; het MFA-platform van Mercedes, waarop onder meer de A- en GLA-klasse staan, vormt namelijk ook de basis van de Q30.

Nissan designers
Het design komt van de hand van hetzelfde team als die de Nissan Juke en Qashqai hebben getekend. En ook dat verbaasd ons, gezien het lijnenspel, niet. Dat neemt niet weg dat de Q30 er uitziet als een echte Infiniti en wat ons betreft een serieuze concurrent kan vormen voor onder meer de GLA. De lijnen zijn scherp, maar ook wulps en de Q30 staat stoer op zijn wielen.

2015
Als we de geruchten mogen geloven zal 95% van het design zo worden overgenomen op het productiemodel. De Q30 zal in 2015 in het Engelse Sunderland van de band gaan rollen en vermoedelijk de beschikking krijgen over viercilinder benzine- en dieselmotoren alsook de keuze tussen voor- en vierwielaandrijving.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model