Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti Q30

Nieuws: Infiniti Q30

Infiniti Q30 Concept: kleine crossover

08.08.2013

In Frankfurt zal Infiniti de Q30 Concept presenteren. De conceptcar vormt een realistische voorbode van wat onderdeel uit moet gaan maken van een agressieve wereldwijde groeistrategie.

Aan lef ontbreekt het niet bij Infiniti. Het dochtermerk van Nissan wil serieus concurrentie gaan bieden aan het Duitse trio dat al sinds jaar en dag overheerst in de premium segmenten. Een statement dat de Japanners de laatste tijd meer en meer laten vallen. Met de Q30 stapt men in ieder geval in een segment dat op dit moment booming, maar ook nog relatief jong is: dat van de compacte crossover.

Q3, X1, GLA
Met de Q30 zal Infiniti zich rechtstreeks tegenover de Audi Q3, BMW X1 en Mercedes GLA gaan begeven. Niet de minste concurrenten. Infiniti probeert met haar nieuwe design-DNA, dat werd ingezet met de Q50, echter de consument te verleiden. Het design is spraakmakend en de ontwerpers spreken - vanzelfsprekend - van rank, slank en verleidelijk.

Vettel
Wanneer het productiemodel van de Q30 op de markt komt zal dit het eerste model zijn waarbij Sebastian Vettel, officieel Infiniti's Director of Performance, vanaf het begin af aan bij betrokken is. De drievoudig wereldkampioen F1 van Infiniti Red Bull Racing, die actief betrokken was bij de fijnafstemming van de Infiniti Q50, werkt nauw samen met technische teams van Infiniti over de gehele wereld als onderdeel van een afspraak om het merk met race genen te injecteren. En dat moet Infiniti net dat extraatje gaan geven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model