Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti modelnamenpolitiek

Nieuws: Infiniti modelnamenpolitiek

Infiniti wijzigt modelnamenpolitiek

20.12.2012

Na 23 jaar is het mooi geweest, vindt Infiniti. Met ingang van modeljaar 2014, dus normaliter enkele maanden voor aanvang van het kalenderjaar, wordt er gestart met een nieuwe modelnamenpolitiek. Alle modellen van Infiniti beginnen dan met Q of QX.

Infiniti voert een nieuw namenbeleid door om het leveringsprogramma overzichtelijker te maken, mede omdat het merk van plan is de komende tijd flink uit te breiden. Wat er gebeurt is dat alle modellen met een Q straks verwijzen naar de sedan-, coupé- en cabriomodellen en aan de hand van de lettercombinatie QX heb je met de SUV's en crossovers van Infiniti van doen. Het getal in de modelnaam geeft de hiërarchie van het model aan.

Aftrap in Detroit
De Infiniti die als eerste gebukt gaat onder de gewijzigde namenpolitiek is de nog te onthullen nieuwe generatie van de nu nog geheten G. Maar zodra hij in Detroit onder het doek vandaan komt staat er Q50 op de achterklep. De cabrioletvariant van de G gaat Q60 heten en de Infiniti M mag je straks Q70 noemen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model