Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti LE Concept

Nieuws: Infiniti LE Concept

Infiniti's Leaf een stap dichterbij

09.04.2012

Op de New York Auto Show onthulde Infiniti de volledig elektrische LE Pure-Electric Concept. Hoewel onderhuids nagenoeg gelijk met de Nissan Leaf moet deze Infiniti LE elektrisch rijden naar een hoger niveau brengen.

Nissan-dochter Infiniti is al lang bezig met elektrisch modellen, maar deze zijn de conceptfase nooit ontstegen. Een voorbeeld hiervan is de spectaculaire Emerg-E die het merk afgelopen maart in Genève onthulde. Dezelfde vlieger leek op te gaan voor de ruim een jaar geleden gepresenteerde Etherea, maar daar lijkt nu verandering in te komen. De LE Pure-Electric lijkt namelijk een directe doorontwikkeling van de Etherea te zijn en maakt productie een stuk aannemelijker. Sterker nog, Infiniti laat weten dat de auto binnen twee jaar bij de dealers staat. Niet in de laatste plaats omdat Infiniti dit maal gebruik maakt van het Leaf-platform waardoor het productierijp maken fors minder tijd hoeft te kosten.

Styling
De interieurfoto's laten zien dat de LE op een ander publiek gericht is dan de Leaf. Dit model is bedoeld voor het hogere segment en dat wordt gereflecteerd in de aankleding en moderne uitstraling. Aan de buitenzijde zijn duidelijk de lijnen van de Emerg-E herkenbaar. Neem bijvoorbeeld de zeshoekige grille die het visitekaartje van Infiniti is geworden.

Aandrijflijn
Veel details over de aandrijving wil Infiniti niet kwijt. De motor ontwikkelt 325 Nm en moet daarmee volgens Infiniti aansprekende prestaties kunnen leveren. Opladen kan vervolgens via het stopcontact, een snellader of via draadloze techniek. Maar verder laat men ons in het ongewis...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model