Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Infiniti FX37

Nieuws: Infiniti FX37

Infiniti FX37 komt FX-gamma versterken

26.03.2008

De V8-aangedreven Infiniti FX50 krijgt versterking van de door een V6 aangedreven FX37. De 320 pk sterke FX37 beschikt over dezelfde motor als in de G, G Coupé en EX. Uiteraard is de SUV voorzien van intelligente vierwielaandrijving, adaptieve vering en tal van luxe en comfortabele extra´s.

Infiniti presenteerde tijdens de Autosalon van Genève haar complete modellengamma voor de Europese markt. De FX50 was daarbij een wereldprimeur. De V8 onder de motorkap ontwikkelt een vermogen van 390 pk en een koppel van 500 Nm waarmee de FX50 het absolute topmodel van de Infiniti-range is. Het model komt daardoor zelfs in aanmerking om als concurrent voor de Porsche Cayenne door het leven te gaan. Voor wie minder te besteden heeft of met minder genoegen neemt presenteerde Infiniti in New York de FX37. Ook dat model komt naar Europa.


V6 met 320 pk

Infiniti FX37Technisch verschilt de FX37 slechts motorisch van de FX50. Dat betekent dat de auto ook beschikt over de intelligente vierwielaandrijving die het vermogen over de voor- en achterwielen kan verdelen. Bovendien beschikt de auto over adaptieve vering en tal van luxe en comfortabele extra´s zoals adaptieve cruise control, climate control, een bijzondere parkeercamera en een uitgebreid infotainmentsysteem. De V6-motor onder de lange motorkap meet een inhoud van 3.7 liter. Daarmee wordt een vermogen van 320 pk en een koppel van 360 Nm op de wielen overgebracht. De motor is gekoppeld aan een zeventraps automaat die ook handmatig te schakelen is.

Oktober 2008 leverbaar

De Infiniti FX37 en FX50 komen evenals de G37, G37 Coupé en EX37 vanaf oktober naar Europa. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt. De Infiniti FX zal een concurrent zijn voor onder meer de BMW X5, Audi Q7 en Mercedes ML-klasse.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model