IAA 2011
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti FX ‘by Vettel’

Nieuws: Infiniti FX ‘by Vettel’

Red Bull geeft Infiniti FX ‘by Vettel’ vleugels

05.09.2011

F1-coureur Sebastian Vettel zette zijn handtekening onder een FX die hij en Infiniti op de IAA gaan presenteren. Aanvankelijk lijkt de auto niet veel meer te zijn dan een uitgebreide facelift met een sportief randje. Maar daar komen we nu op terug.

Nog altijd zegt Infiniti weinig over de perfecte FX volgens Vettel, maar om alvast een tipje van de sluier te lichten over de prestaties zegt het luxemerk van Nissan het volgende: 'Deze Infiniti FX is de lichtste, snelste en meest aerodynamische variant van de FX tot nu toe en heeft een topsnelheid van 300 km/h. Kortom, een crossover voor een wereldkampioen die daarmee in thuisland Duitsland ongelimiteerd over de Autobahn kan sturen.

Red Bull geeft vleugels
Infiniti FXDe Infiniti FX 'by Vettel' is gebaseerd op de FX50S Premium met V8. De koets, de motor, het onderstel en de carrosserie hebben allemaal diverse aanpassingen ondergaan ter verbetering van de aerodynamica en het prestatieniveau. Daarvoor gingen Infiniti en Vettel in overleg met de experts van het Red Bull Racing Formule 1-team waarbij die laatste rijdt. De regerende wereldkampioen Formule 1 droeg zelf zorg voor de aankleding van het interieur dat volgens Infiniti 'aan de top staat op het gebied van exclusiviteit en individualiteit'.

Infiniti en Vettel gaan de auto onthullen op de eerste persdag van de IAA in Frankfurt op 13 september om 14.15 uur.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model