Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Infiniti FX ´by Vettel´

Nieuws: Infiniti FX ´by Vettel´

Supersportieve Infiniti FX gaat in productie

12.10.2011

De op de IAA in Frankfurt gepresenteerde Infiniti FX by Vettel krijgt een vervolg. De Japanners hebben bekend gemaakt de auto in productie te gaan nemen. Daarmee heeft Vettel niet alleen zijn tweede wereldtitel op zijn naam gezet, maar ook een ´eigen´ auto.

Van zomaar wat spoilerwerk en dikke wielen kunnen we niet spreken. De Infiniti FX ´by Vettel´ is veel meer. De concept is tot meer dan 400 pk opgevoerd om de door Vettel persoonlijk geëiste topsnelheid van 300 km/h voor de SUV mogelijk te maken.

Aparte divisie
De kersverse dubbele wereldkampioen heeft zijn naam aan de concept gegeven, maar het zijn natuurlijk de ingenieurs van Infiniti die het waar hebben gemaakt. Zij zullen zich ongetwijfeld in de handen wrijven want Nissan Executive Vice President Andy Palmer heeft gezegd dat hij er ook echt komt. En als alles volgens plan verloopt krijgt Infiniti zelfs een aparte divisie voor de meest sportieve modellen. Zoals Mercedes AMG en BMW M heeft. Alleen de naam is nog niet beslist.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model