Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti Emerg-e

Nieuws: Infiniti Emerg-e

Prom queen: Infiniti Emerg-E Concept

06.03.2012

De show stelen op de Autosalon van Genève valt niet mee. Maar met deze bijzondere schone Emerg-E slaat Infiniti zowaar twee vliegen in één klap; niet is de studie een regelrechte eyecatcher, ook is hij bijzonder milieuvriendelijk.

Infiniti mag in Europa dan moeilijk de consument aan zich weten te binden, op autobeurzen vergaapt men zich massaal aan diens conceptcars. Ook de Emerg-E is weer een juweel van een auto, na de bloedstollende Essence en de voorwielaangedreven Etherea volgens de fabrikant nummer drie in Infiniti's trilogie van schone, prestatiegerichte studies. Wij zeggen bouwen dat apparaat!

Driecilinder
Infiniti Emerge-e ConceptOok onderhuids is de Emerg-E bijzonder schoon. De wulpse Infiniti wordt namelijk aangedreven door elektromotoren met in totaal liefst 300 kW aan vermogen. In vier tellen moet daarmee naar de 100 km/h te snellen zijn, zonder dat hij ook maar een grammetje aan schadelijke stoffen uitblaast. De elektrische actieradius bedraagt 50 kilometer, maar kan vergroot worden naar een kleine 500 kilometer middels de driecilinder die als range-extender fungeert zodra de batterijen energieloos zijn

Drie exemplaren
Hoe graag Infiniti het zelf misschien ook wil, momenteel zijn er geen concrete plannen om de Emerg-E in serieproductie te nemen. Meteen achter glas verdwijnt de Emerg-E dan weer niet. Op het moment van schrijven bouwt een Brits ingenieursteam namelijk aan twee rijklare versies waarmee Infiniti de wereld alsnog de kans wil geven het gevoel van een elektrische aangedreven sportwagen te ervaren. In de zomer moeten ze klaar zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model