Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti Emerg-E

Nieuws: Infiniti Emerg-E

Infiniti’s concept voor Genève gelekt

13.02.2012

Infiniti kan wel stoppen met haar teasercampagne, de patenttekeningen van hun nieuwe conceptcar zijn op straat komen te liggen. De hybridesportwagen, Emerg-E genaamd, zal op de Autosalon van Genève officieel onder het witte doek vandaan komen.

Zoals we Infiniti's kennen is ook de Emerg-E opvallend wulps gelijnd. De Emerg-E staat bijna letterlijk bol van de scherpe vouwlijnen. Het lijkt wel of Infiniti het oog niet de kans wil geven om stil te staan; vanuit alle hoeken gebeurt er wel 'iets'. In tegenstelling tot wat we op basis van eerdere teasers hadden beoordeeld borduurt het studiemodel niet voort op de Essence Concept van twee jaar geleden. De Emerg-E bevat een heel ander profiel, met een voor- en achterzijde die vrijwel in balans is. De Essence met zijn ogenschijnlijk eindeloze motorkap liet zich meer typeren als een sportieve GT, terwijl de Emerg-E meer de indruk van een Spartaanse sportwagen wekt.

Snel en schoon
Infiniti Emerge-EEen en ander is dan wel afhankelijk van de krachtbron onderhuids. Dat de Infiniti Emerg-E rechtstreeks wordt aangedreven door elektromotoren en in een benzinemotor een hulpmotor kent weten we inmiddels, maar naar specificaties is het nog altijd raden. Infiniti beweert in ieder geval dat de Emerg-E serieuze prestaties koppelt aan lage emissies. We moeten de Japanners dan nog maar enkele weken op hun woord geloven. Op 6 maart vangt de Autosalon van Genève aan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model