Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai Vision G Coupé

Nieuws: Hyundai Vision G Coupé

​ Hyundai trekt doek van Vision G Coupé

13.08.2015

Al een tijdje wil Hyundai met de grote Genesis en Equus aantonen dat het met de beste van de industrie meekan. En daar stopt het niet mee, want ook deze Vision G Coupé moet overtuigen op het gebied van stijl en finesse.

In Europa moeten we het zonder de Hyundai Genesis en Equus stellen. De voornaamste reden? De Zuid-Koreaanse luxe-sedans zijn niet rendabel, omdat het koperspubliek hier zonder blikken of blozen voor een dikke Duitser of Brit kiest. De Genesis en Equus maken in Europa geen schijn van kans tegen hun lokale rivalen. Maar dat is niet omdat de grote Zuid-Koreanen het niet in hun mars hebben. Het is vooral een imago-dingetje. Maar Hyundai geeft niet op, ook al zal, mocht de Vision G Coupé in productie worden genomen, waarschijnlijk ook niet naar het Europese vasteland komen.

Amerikanen pleasen
Maar naam maak je niet alleen via Europa. Dat lukt ook via Amerika, dus heeft de Californische designstudio van Hyundai nog maar eens zijn beste been voorgezet met de HCD-16 Vision G Coupé Concept zoals de auto voluit heet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de officiële presentatie aankomend weekend plaatsvindt op Pebble Beach Concours d'Elegance in Monterey.

V8
Diepgaande details ontbreken vooralsnog, maar de grand coupé oogt zonder meer gelikt, zowel van buiten als van binnen. Onder de motorkap gaat het er ook niet zacht aan toe, want daar ligt een 5.0 liter V8, bekend uit de Equus en Genesis. Daarin is het blok goed voor 425 pk en 520 Nm.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model