Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai Veloster

Nieuws: Hyundai Veloster

Hyundai Veloster is er klaar voor

27.12.2010

Hyundai broedt al jaren op een compacte coupé. De conceptcar voor de Veloster werd al in 2007 voorgesteld op de Autosalon van Seoul en is de afgelopen drie jaar klaargestoomd voor serieproductie. Het definitieve resultaat wordt begin januari onthuld op het Autosalon van Detroit.

In elk geval behoudt de coupé z´n aparte naam en gewaagde vormgeving. Hoe dicht de afmetingen in de buurt van het prototype blijven is nog onduidelijk. Dat was 4,10 m lang, 1,79 m breed en 1,45 m hoog. De conceptcar werd aangedreven door een 2.0 liter viercilinder benzinemotor die we ook in het productiemodel verwachten.

Drie portieren
Hoewel de conceptcar twee portieren had, liet Hyundai eerder al doorschemeren dat de productieversie een asymmetrische layout krijgt met één portier aan de linkerzijde, terwijl aan de rechterzijde twee deuren gemonteerd worden. Een gerucht is dat overigens niet meer. Afgelopen week doken spyshots op die dat bevestigen.

De Veloster debuteert zoals gezegd op de NAIAS in Detroit die begin januari de deuren opent.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model