Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai RN30 Concept

Nieuws: Hyundai RN30 Concept

Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30

29.09.2016

Hij zit er nu echt aan te komen, het allereerste N-model van Hyundai. En de sportieve tak van Hyundai legt de lat steeds hoger. Deze Hyundai RN30 Concept zal volgens de Koreanen namelijk spoedig evolueren in hun eerste N-model. De Golf R en Focus RS kunnen wel inpakken!

Zeg maar dag met je 350 pk sterke Focus RS en 300 pk sterke Golf R. Deze Hyundai RN30 heeft er maar liefst 380 onder de kap. Dat vermogen haalt het uit een 2.0 liter turbobenzinemotor en brengt het middels een transmissie met dubbele koppeling over op alle vier de wielen.

De RN30 laat goed van zich horen tijdens het rijden. Wanneer de sportstand is ingeschakeld wordt ook de automatische tussengasfunctie geactiveerd en gaan de kleppen in het uitlaatsysteem open.

Breder en lager dan de i30
De RN30 Concept lijkt veel op de i30. En dat klopt. Het model is daarop ook gebaseerd. Toch is hij 30 mm breder en maar liefst 84 mm lager dan dat model. Of we dat in het productiemodel ook gaan meemaken? We hopen het. Net als het feit dat de enorme spoilers, 19 inch wielen en opvallende 'Cascade'-grille tijdens de evolutie naar productiemodel niet verloren gaan.

Autosport-ervaring
Hyundai heeft serieuze plannen met haar vorig jaar aangekondigde N-label, daar bestaat geen twijfel over. Het label is een samenwerking tussen Hyundai Motorsport, het technische centrum in Europa en de 'high performance' divisie in Zuid-Korea. Al die ervaring samen moet toch

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model