Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai ix20

Nieuws: Hyundai ix20

Hyundai maakt ix20 wereldkundig

15.09.2010

Vlak na het plagen met een schets geeft Hyundai de eerste beelden van de ix20 vrij. Het model moet de strijd aangaan met onder andere de Citroën C3 Picasso en de nieuwe Opel Meriva.

Dat de ix20 en Kia Venga grotendeel gezamenlijk ontwikkeld zijn is duidelijk te zien. Zo lijken de modellen op het eerste oog nogal wat overeen te komen wat betreft de vormgeving. Vooral het oplopende profiel van de bolide en de achterzijde zijn redelijk identiek. Gelukkig heeft Hyundai wel de moeite genomen om het gezichtje compleet onherkenbaar te maken. Dankzij het typische Hyundai-neusje wordt de afkomst door de vormgevers goed verborgen gehouden.

Motorenpalet
Hyundai ix20Gezien de uiterlijke overeenkomsten met de Kia Venga zal de techniek ook grotendeels gedeeld worden. Dit betekent dat de 'instapper' een 90 pk sterke 1.4 krachtbron onder de motorkap zal hebben. Een stapje hoger staat de eveneens benzinegestookte 1.6 met 125 pk. Dieselen kan met een 1.4 liter grote turbodiesel die een vermogen van 90 pk levert. De gloednieuwe ix20 beleeft zijn debuut op de Autosalon van Parijs en staat tegen het einde van het jaar bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model