Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai Ioniq

Nieuws: Hyundai Ioniq

Aftellen naar Hyundai's Prius-killer, genaamd Ioniq

08.12.2015

Ionig, zo luidt Hyundai's directe antwoord op de Toyota Prius. En het aftellen naar diens onthulling kan beginnen.

Hoewel de Zuid-Koreanen liever hebben dat we Ioniq volledig in kapitalen schrijven, moeten ze niet nu al naast de schoenen gaan lopen. De Prius heeft zich opgewerkt tot cult-auto en het valt nog te bezien of Hyundai's hybridemodel überhaupt tegen de iconische Japanner weet op te boksen.

Drie versies
Voor wie CO2-vrij rijden een warm hart toedraagt zal de Hyundai Ioniq alvast ene streepje voor hebben, want het model komt er in drie versies: als hybride, plug-in hybride en in een volledig elektrische aangedreven variant. Dat laatste weet de Prius niet te bieden. De andere twee motoriseringen wel, dus dat belooft nog een interessant gevecht te worden.

Ook voor Europa
Dat Hyundai vol de aanval opent op Toyota valt niet alleen op te maken uit de beschikbare aandrijflijnen. Ook het design van de Ioniq schurkt dicht tegen dat van de (nieuwe) Prius aan. Maar daarover en de techniek vast meer tijdens de onthulling in januari, in Zuid-Korea. Later volgen andere werelddelen, waaronder Europa.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model