Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai i40 CW

Nieuws: Hyundai i40 CW

Een kijkje in de Hyundai i40

08.02.2011

Hyundai gaat het opnieuw proberen op de zakelijke markt met de gloednieuwe i40. Komende maand tijdens de Autosalon van Genève trekken ze het doek van af van de stationwagenvariant. Dit model wordt namelijk voorafgaand aan de Sedan gelanceerd. Nadat we al een aardige indruk van het exterieur kregen gunt Hyundai ons nu een kijkje binnenin de i40.

De nieuwe Hyundai i40 Sedan staat enkele maanden later gepland dan de CW die in juni de showrooms aandoet. Voor het interieurbeeld maakt dat niet uit, die zijn identiek. De speelse designstijl van het exterieur wordt binnenin voortgezet. Daarin heeft Hyundai getracht het dashboard alsnog zo sober en overzichtelijk mogelijk te houden. Een zakenauto is immers voor sommigen ook een rijdend kantoor. Hyundai belooft tevens een 'premium ambiance' middels hoogwaardige materialen en luxe voorzieningen.

Hol van de leeuw
Alle Europese Hyundai's worden tegenwoordig ontworpen en ontwikkeld in het Duitse Rüsselsheim, op een steenworp afstand van Opel's hoofdkwartier en de plek waar de Insignia Sports Tourer wordt geproduceerd. Garppig, Opel's grootste station is vanwege zijn formaat en hoge lifestyle-gehalte namelijk een van de grootste rivalen van de i40 CW. De aartsrivaal van de Hyundai i40 is de Kia Optima waarmee hij de techniek deelt. Echter, voorlopig heeft de Hyundai van de Kia niet veel van te vrezen. Kia maakt namelijk onlangs bekend de lancering van de Optima in Europa met zeker een jaar uit te stellen. Dit wegens groot succes in Azië en de VS en een onvoldoende productiecapaciteit.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model