Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai i30

Nieuws: Hyundai i30

Hyundai wil haar eigen GTI-label

15.02.2012

Groeien alleen is voor Hyundai niet genoeg. Het Koreaanse bedrijf wil nu ook doorstoten. In gepeperde modellen à la GTI ziet men de te slagen tactiek. Zo ziet men een snelle i30 wel zitten en ook wordt er gebroed op een hete i40.

Helemaal onervaren is Hyundai niet met snelle modellen. Ze bewezen met de Genesis Coupé al eens best de klappen van de zweep te kennen en nog niet zo heel lang geleden introduceren de Zuid-Koreanen de Veloster Turbo met 210 pk sterke viercilinder turbomotor.

Gezicht
De gewenste hitsige versies van de i30 en i40 moeten niet enkel vlot uit de startblokken kunnen komen, ook moeten ze GTI-waardig rijden. Hyundai wil dus niet over een nacht ijs gaan, juist omdat deze toppers moeten bewerkstelligen dat het merk Hyundai meer een gezicht krijgt. De fabrikant is het ermee eens dat ze momenteel vooral gezien worden om hun value-for-money producten.

2013
Aan ambitieuze plannen ontbreekt het dus niet bij Hyundai. Vraag is alleen wanneer ze zelf achten deze te realiseren. Topman Allan Rushforth wil dit jaar nog een opzetje maken, maar verwacht sowieso pas ver in 2013 met iets concreets te komen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model