Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai i30 Wagon

Nieuws: Hyundai i30 Wagon

Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon

22.02.2017

In de tweede week van maart is het zover: de (altijd interessante) Autosalon van Genève. Jaarlijks staan daar de belangrijkste nieuwkomers van het lopende autojaar. En voor Hyundai is dat de i30 Wagon.

De Wagon volgt in het kielzog van de nieuwe i30 Hatchback die zopas de dealers is binnengereden. Vanaf de zomer start ook de levering van de stationwagen. Maar wat je zeer waarschijnlijk vooral wilt weten is hoeveel bagageliters er in de nieuwe i30 Wagon valt te stouwen. Op 7 maart – tijdens de eerste persdag van de beurs – zal Hyundai hierop het antwoord geven.

Gokje? Om en nabij de 1.650 liter (met de achterbank plat). Hoe we daartoe komen? Wel, in de regel is elke nieuwe generatie weer ietsje groter en ruimer dan diens voorganger, en in de huidige i30 Crosswagon past totaal 1.640 liter.

Lifestyle-station
Het enige dat de Zuid-Koreanen willen prijsgeven voor nu is de bovenste helft van het koetswerk. Opvallend daaraan is dat de daklijn best sterk afloopt, waarvan de binnenruimte vaak de dupe van is. Aan de andere kant betekent zo'n coupéachtige daklijn veelal goeds voor de uitstraling van een station. Het oog wil immers ook wat.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model