Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai i30 N Fastback

Nieuws: Hyundai i30 N Fastback

Hyundai i30 N nu ook als Fastback

27.09.2018

Hyundai is furore aan het maken onder hot hatchback-liefhebbers. Met de i30 N, waarvan nu de Fastback-uitvoering is gepresenteerd.

Hyundai beloofde het leven zuur te maken van de Golf GTI en vergelijkbare gevestigde hot hatch-namen en daar was niets aan gelogen. Sinds de vijfdeurs i30 N begin dit jaar op de markt kwam hebben 3.000 Europese kopers dit rij-ijzer van Zuid-Koreaanse makelij al weten te vinden. Een voortvarende start, die vanaf de Autoalon van Parijs versterking krijgt van de i30 N Fastback.

Vlot kontje
Visueel en technisch kent de i30 N Fastback natuurlijk weinig tot geen geheimen. De eigenschappen ervan zijn immers voor 95% eender aan de vijfdeurs-uitvoering. Het 5% aan verschil tussenbeide versies komt niets puur op het conto van het korte kontje van de Fastback. Spoilers, het verlaagde sportonderstel, de 18 of 19 inch wielen, diffuser en uitlaatpijpen zijn in principe allemaal inwisselbaar.

Prestaties
Ook de tweeliter turbomotor is dat. De geblazen viercilinder is er met 250 of 275 pk. Die extra 25 pk krijg je wanneer je het optionele Performance Package aanvinkt. Doe dat en de i30 N Fastback kan in 6,1 seconden naar de 100 km/h spurten. De lichtere versie doet hier drie tiende langer over. De topsnelheid is met 250 km/h dan weer gelijk. Ook de prijs? Dat is nog niet bekend helaas, maar zal geheid in de buurt liggen van de vijfdeurs.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model