Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai i30 3-deurs

Nieuws: Hyundai i30 3-deurs

Hyundai i30 ook als sportievere 3-deurs

16.09.2012

Net als Kia met de pro_cee´d doet komt Hyundai voor het eerst ook met een sportieve variant van de i30. De vorige genratie i30 was er weliswaar niet als sportief uitgedoste 3-deurs, maar bij deze nieuwe generatie lijkt de tijd er wel rijp voor.

Eerlijk is eerlijk, Kia heeft er meer werk van gemaakt om de pro_cee´d tot een onderscheidend model te maken. Die oogt simpelweg net iets dikker. Dat neemt echter niet weg dat de driedeurs i30 zomaar een i30 is met twee portieren minder. In tegendeel zelfs, de fabrikant heeft er zeker werk van gemaakt.

Stoerder
Ten opzichte van de meer praktisch georienteerde i30 zien we een andere grille met grovere structuur, gewijzigde mistlampunits en een extra spoilerlip onder de voorbumper. De sterk oplopende schouderlijn wordt extra geaccentueerd door een haast coupé-achtige raamlijn.

Turbo?
Het motorengamma zal net als bij de pro_cee´d niet afwijken van de vijfdeurs versies. Maar dat betekent niet dat er niet meer in de pijplijn zit. Hyundai zou moeiteloos de 184 pk sterke turbomotor uit de Veloster Turbo in de i30 kunnen lepelen. Of men dat doet is vooralsnog onduidelijk, maar wij achten de kans redelijk aanwezig.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model