Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai i20

Nieuws: Hyundai i20

Prijs en meer details nieuwe Hyundai i20

18.11.2014

De nieuwe Hyundai i20 komt binnenkort naar Nederland. In de aanloop hiernaartoe zijn nu nog meer details bekend geworden, net als de prijzen. Je kan al instappen voor een prijs van € 13.995,-.

Uit alle nieuwe informatie valt op dat Hyundai de i20 aan Nederland levert met opvallend genoeg slechts één motor. Het betreft hier de 1.2 liter viercilinder benzinemotor. Echter komt deze wel als twee varianten op de prijslijst te staan, één met 74 pk en de ander krijgt 11 extra. Het koppel is bij beide gelijk: 122 Nm bij 4.000 omwentelingen per minuut. Ondanks het vermogensverschil verbruiken ze allebei 4.7 l/100 km en bedraagt de CO2-uitstoot 109 g/km. Daarnaast zijn er drie uitrustingen: i-Drive, i-Drive-Cool en i-Motion.

Prijzen
De goedkoopste Koreaan staat voor € 13.995,- in de brochure. Het gaat hier om de 74 pk sterke i-Drive uitvoering. Voor twee extra deuren dient € 500,- meer te worden betaald. Het tweede uitrustingsniveau beschikt over airco en heet toepasselijk i-Drive-Cool. Deze uitrusting komt eveneens in de 74 pk-variant en kost € 15.495,-.
Indien je graag de volle 84 pk onder de kap wilt hebben, ben je verplicht de i-Motion te kopen. Deze is voor minimaal € 16.495,- van Hyundai over te nemen. Ondanks dat het hier om de meest luxe uitrusting gaat kan er voor een mille extra het Comfort of voor € 3.500,- meer het Premiumpakket besteld worden.

Afwachten voor diesel
Voor wie liever een diesel rijdt is het nog even wachten. Zoals eerder gezegd komt de i20 voorlopg alleen met benzinemotor naar Nederland. De 1.1 liter CRDi, die 75 pk en 180 Nm levert, komt in een later stadium het gamma echter wel versterken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model