Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai HED-6 Concept

Nieuws: Hyundai HED-6 Concept

HED-6 Concept in Genève

18.02.2009

Op de Autosalon van Genève onthult Hyundai deze HED-6 Conceptcar. De auto geeft ons een voorproefje van het design van Hyundai’s nieuwe compacte SUV’s. Concreet gesteld; dit is een voorbode van de nieuwe Tucson.

Hyundai werkt momenteel volop aan de ontwikkeling van de compleet nieuwe Tucson. De uitermate succesvolle compacte SUV van de Koreanen wordt dit jaar vervangen door een compleet nieuw model. Bij het verspreiden van deze eerste computertekening van de HED-6 Concept liet Hyundai weten dat het een voorproefje is van het design van Hyundai's nieuwe compacte SUV's. En dus ook van de nieuwe Tucson. Vergelijken we de spyshots van de Tucson met deze computertekening dan zien we wat overeenkomsten. Genoeg om te kunnen stellen dat de nieuwe Tucson hier in conceptvorm staat.

Prominente rol
HyundaiDe conceptcar zal in Genève een prominente positie innemen op de Hyundai-stand. Gespoten in een speciale ijsblauwe kleur en voorzien van 21 inch lichtmetalen wielen en LED-dagrijverlichting zal het model zeker opvallen. Niet zichtbaar is dat er onder de motorkap een nagelnieuwe 1.6 liter turbomotor met 175 pk ligt. In Genève zal Hyundai de auto officieel onthullen. Daar presenteert het merk ook de 3-deurs versie van de i20 en een i30 voorzien van start-/stoptechniek. De afgelopen jaren presenteerde Hyundai al vaker HED-conceptcars. Het meest recent was de HED-5 die vorig jaar in Genève stond.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model