Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Hyundai HED-5

Nieuws: Hyundai HED-5

Hyundai introduceert de HED-5

06.03.2008

Hyundai toont in Geneve haar toekomstvisie op een nieuwe compacte auto met de HED-5. De wagen laat zien hoe Hyundai de toekomst ziet op het gebied van design en bewust met het milieu om gaan.

Hyundai geeft de conceptcar, die onder de naam HED-5 I-Mode door het leven gaat, een stoere vorm mee. Opvallend zijn de suïcidedeuren die de zijkant van de auto kenmerken. De achterlichten zorgen ervoor dat de wagen er toch sportief uitziet. Door de wielen op de hoeken van de auto te plaatsen creëert Hyundai veel effectieve binnenruimte, wat natuurlijk ten goede komt van de passagiers. Dit gevoel wordt nog eens versterkt door de hoeveelheid glas.


Draaibare voorstoelen
Hyundai HED 5Binnenin de HED-5 heeft Hyundai geprobeerd een vriendelijke sociale ruimte neer te zetten, waar passagiers in alle rust en veiligheid kunnen reizen. De stoelen zijn voorzien van Cognac-kleurig leder en zijn in het geval van de eerste zitrij 180 graden draaibaar om met de achterpassagiers te praten. De rest van het interieur is zo ontworpen om rust en een gevoel van comfort te creëeren. Zodoende is ook voor zachte kleuren met een contrast gekozen.

Gloednieuwe R diesel
Hyundai HED 5De HED-5 wordt aangedreven door een gloednieuwe 2.2 liter dieselmotor die voorzien is van twee turbo's. Namelijk een lage en een hoge druk turbo zodat de motor een soepeler karakter krijgt. Het maximale vermogen bedraagt een forse 215 pk, wat bijna 100 pk per liter betekent. Het koppel bedraagt 461 Nm. De motor is in de HED-5 gekoppeld aan een zestraps automaat die een soepel rijgedrag moet garanderen. De nieuwe motor die de aanduiding R draagt verschijnt in 2009 in verschillende modellen van Hyundai. Eerst de versie met één turbo, de hier beschreven motor volgt in 2011.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model