Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai HCD-14

Nieuws: Hyundai HCD-14

Is dit het nieuwe vlaggenschip van Hyundai?

10.01.2013

Hyundai is aan het teaseren geslagen in de aanloop naar de North American International Auto Show (NAIAS). In Detroit gaan de Zuid-Koreanen namelijk het doek trekken van een nieuwe conceptcar die hint naar de nieuwe designrichting en mogelijk het toekomstige vlaggenschip van het merk.

Met de HCD-14, zoals de conceptcar is genaamd, geeft Hyundai ons inzicht in de toekomstige designrichting van het merk waarbij strakke lijnen en vloeiend in elkaar overlopende carrosseriepanelen een hoofdrol lijken te spelen. Het creëren van 3D-elementen is naar verluidt ook een van de pijlers waarop de nieuwe ontwerptaal op leunt.

Vierdeurs coupé
Naast het fungeren als kijkdoos voor de nieuwe designtaal, zou de Hyundai HCD-14 Concept ook wel eens een voorbode kunnen zijn van een nieuw topmodel. Zo ja, dan heeft Hyundai daarvoor een vierdeurs coupé voor ogen dat inspiratie heeft gevonden bij Tesla (Model S) en Audi (A7 Sportback). Meer informatie is er momenteel niet. Daarvoor moeten we wachten tot begin volgende week wanneer de NAIAS in Detroit aanvangt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model