Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai HCD-14 Genesis

Nieuws: Hyundai HCD-14 Genesis

De Hyundai HCD-14 Genesis

17.01.2013

Hyundai behaalt niet alleen in segmenten met kleine modellen succes, ook in het hoge segment zit de groei er flink in. De afgelopen vijf jaren wisten de speciale Genesis en Equus modellen in de VS jaar na jaar groei te realiseren.

Het marktaandeel van Hyundai in het hogere segment is procentueel gezien hoger dan in de lagere segmenten. Samen met de continue groei en overweldigende reacties maakt dat volgens John Krafcik, president en CEO van Hyundai Motor America, de weg vrij voor nieuwe modellen.

Clean lijnenspel
Met deze HCD-14 Genesis geeft Hyundai een voorproefje van hoe men denkt over de toekomst van haar topmodellen. Deze premium 4-deurs sportcoupé heeft een uitstraling van jewelste, maar voor Europa zullen wij er wel nooit mee te maken krijgen. Dat kan ook niet, daarvoor oogt de sportsedan veel te Amerikaans. Sowieso is het de vraag hoeveel er van de conceptcar overeind blijft. De auto heeft overduidelijk de uitstraling van een conceptcar en geeft enkel een beeld van het cleane lijnenspel dat de Hyundai designers in willen gaan zetten.

V8
Onder de kap ligt geen vooruitstrevende hybrideaandrijflijn maar gewoon een smeeuïge 5.0 liter V8. Wel voorzien van directe injectie en continue variabele kleptiming uiteraard en ook nog eens gekoppeld aan een 8-traps automaat dus wat moderne techniek betreft geen klagen. Dat geldt overigens ook voor het interieur waar geavanceerde in-car-entertainment wordt bediend via eye-tracking en zodoende de weergave van de schermen aanpast op je kijkrichting.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model