Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai HB20X

Nieuws: Hyundai HB20X

Hyundai HB20X: wel de lusten, niet de lasten

24.10.2012

In Soa Paulo heeft Hyundai Brazil (HB) deze HB20X gepresenteerd. Hij oogt als een stoere crossover maar is eigenlijk niets meer is dan een burgerlijke HB20, bij ons beter bekent als ix20.

Wel het stoere van een crossover, maar niet de lasten zoals bijvoorbeeld een hoger verbruik of wagengewicht. De Hyundai HB20X probeert zich op deze manier in de kijker te spelen tussen auto's als de Volkswagen Taigun, Nissan Extrem en Dacia DCross die ook op de Braziliaanse autoshow pronken met hun veren.

Vaste recept
Het recept voor producten als de HB20X kunnen we inmiddels uit het hoofd opdreunen. Men neme de burgeruitvoering, in dit specifieke geval de HB20, voorzie deze van dakrails, meer stootvast plastic, beschermplaten aan de onderzijde en een rijhoogte die je net iets meer flexibiliteit garandeert en je bent al bijna waar je wilt zijn. Enkel nog strooien met lichtmetaal en je bent rond. Binnenin is de HB20X versierd met diverse chromen accenten, speciale stoelbekleding en opvallende stiksels.

Productie
De oversteek naar Europa zal de HB20X wel nooit maken, maar in Brazilië kunnen ze er binnenkort al in rijden. Zij krijgen de keuze uit een manuele of een automatische versnellingsbak maar moeten het met één enkele motor stellen. Dat is een 128 pk sterke 1.6 liter Flex-fuel die zowel benzine als ethanol lust. Het is overigens niet de eerste keer dat Hyundai dit trucje uithaalt; in het verleden had het al eens de Getz Cross die wel in Europa leverbaar was.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model