Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Hyundai Genesis Coupé

Nieuws: Hyundai Genesis Coupé

Richtprijs Hyundai Genesis Coupé

17.09.2010

De kogel is door de kerk: Hyundai gaat de Genesis Coupé ook in Europa vermarkten. De Nederlandse importeur geeft alvast een richtprijs vrij. En die is scherp, heel scherp.

De sportief gelijnde Hyundai Genesis Coupé zet de aanval in op Nissan (370Z), Infiniti (G37) en bijvoorbeeld Audi (TTS). Ook de BMW 3-serie Coupé en de Porsche Cayman mogen, hetzij in mindere mate, als rivaal worden bestempeld. Aangaande het te verwachten prijskaartje dat de Nederlandse Hyundai-importeur Greenib Car vrijgeeft vertoont de Genesis Coupé echter geen enkele vorm van corrurrentie met de zojuist opgesomde coupés. Als richtprijs wordt namelijk om en nabij de € 45.000,- opgegeven en dat is fors lager dan de voordeligste vijand in dit lijstje moet opbrengen: de Nissan 370Z  met € 55.100,-. Het kan overigens nog goedkoper, want de geschatte 45 mille zou behoren bij de Hyundai Genesis Coupé met 3.8 liter V6 en 300 pk. De versie met 2.0 liter benzineturbomotor valt nog eens een kleine tien mille lager uit. Voor deze circa € 38.000,- beschik je over 220 pk op de achterwielen. De definitieve prijsstelling moet nog bepaald worden, maar desondanks zijn wij wel gecharmeerd van die Zuid-Koreaanse prijsperceptie.

November
De verwachting is dat Hyundai de eerste exemplaren van de Genesis Coupé eind november de boot afrijdt richting de dealers. Vervolgens denkt de importeur er zo'n vijftig te verkopen in het eerste jaar. Maximaal kan het er 2.000 stuks uitgeven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model