Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hyundai FE Fuel Cell Concept

Nieuws: Hyundai FE Fuel Cell Concept

Waterstof weer dichterbij: Hyundai FE Fuel Cell Concept

07.03.2017

Hyundai blikt vooruit op de definitieve intrede van brandstofcelauto's. Met de FE Fuel Cell Concept willen de Zuid-Koreanen ons laten zien waar ze momenteel staan qua ontwikkeling van de waterstofauto.

Hyundai heeft samen met een aantal andere fabrikanten – waaronder de BMW Group, Nissan, Volvo en de Volkswagen Group - grote ambities: de komende jaren wordt maar liefst 10 miljard euro geïnvesteerd in het klaarstomen van de brandstofcelauto voor serieproductie. Hyundai zelf neemt daarin een voortrekkersrol. Met de iX35 Fuel Cell was het de eerste fabrikant die een brandstofcelauto in serieproductie heeft genomen. En als het aan de Zuid-Koreanen ligt is dat slechts het begin.

Actieradius van 800 km
Terug naar de FE Fuel Cell Concept. Dit studiemodel demonstreert de laatste stand der techniek verpakt in een strakke en aerodynamisch vormgegeven auto. Ondanks dat men over de techniek weinig concrete details kwijt wil claimt Hyundai een actieradius van 800 kilometer. Een prachtig perspectief. Ook het feit dat de brandstofcel in deze conceptcar 20% lichter, 10% efficienter en 30% krachtiger is dan die nu in de iX35 wordt gebruikt geeft goede hoop voor de toekomst.

Draagbare accu's
De FE Fuel Cell Concept beschikt volgens Hyundai over een aantal aerodynamische slimmigheden. Zo zijn de luchtroosters naast de achterruit geïntegreerd en beschikt het interieur over een luchtbevochtiger voor een aangenaam klimaat. Ook slim zijn de draagbare accu's – opgeladen door de auto zelf – om diverse apparaten mee op te laden. In de kofferbak bevindt zich een geïntegreerde opslag en oplaadstation voor een elektrische scooter.

Productoffensief
Volgens jaar zal Hyundai haar tweede generatie SUV met brandstofcel presenteren. Die volgt de iX35 FCEV op en geeft het startschot voor een waar productoffensief.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model