Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Nieuws: Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

14.11.2017

Honda heeft – in Europa – een stuk minder in de melk te brokkelen dan vroeger. En dat terwijl het niet zo zou hoeven zijn. Sterker, de fraaiste concepts van het moment komen op het conto van Honda. Hier nog één, de Vision Gran Turismo. Echter ook deze 'baby-NSX' zal allicht voor altijd ontastbaar blijven.

De onlangs in Tokyo gepresenteerde Urban EV en Sports EV, de S660 Concept, dé Project 2&4! Stuk voor stuk conceptuele Honda's die elke petrolhead zo snel mogelijk in productie ziet gaan. Maar nee, het gaat niet gebeuren. Zelfs de 'baby'-NSX die enige tijd geleden opdook als geschikte opvolger van de illustere S2000 kunnen we allicht op onze buik schrijven. Vanwege gelekte patentschetsen was de hoop daarop zo groot, maar wat blijkt: die als ZSX geregistreerde bolide is deze Honda Vision Gran Turismo, een pixel-racer voor de gelijknamige racegame. De zoveelste domper.

Lotus-achtige fantasieën
Ondanks dat de Honda Vision Gran Turismo waarschijnlijk nooit werkelijkheid zal worden, toont de Japanners opnieuw aan dat ze het ontwerpen van bloedstollende auto's nog lang niet verleerd zijn. Tevens weten ze maar wat goed hoe ze ons autoliefhebbers lekker moeten maken.

Honda stal onlangs de show in Tokyo
Zo beschikt de Vision Gran Turismo virtueel over een tot maar liefst 410 pk opgefokte tweeliter-turbomotor, gekoppeld aan een 8-traps transmissie. Niet mals. Zeker niet als daar een gering gewicht van nog geen 900 kilogram tegenover staat. Maar ja, fantaseren met pixels kan eigenlijk iedereen. Toe, Honda, doe eens gek en niet zo flauw. Bouw deze Vision of een van je andere lekkermakende conceptcars!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model