Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Urban EV

Nieuws: Honda Urban EV

Ook interieur Honda Urban EV ademt nostalgie

14.02.2019

Alle showklappers op de Autosalon van Geneve (7 – 17 maart) zijn nog niet eens bekend, maar nu vermoeden we dat de tweede conceptversie van de Honda Urban EV daartoe behoort. Check dat gezellige retro-dashboard!

Op de IAA van 2017 stal de Urban EV, een elektrische stadsrakker die trekjes ontleend aan de oer-Civic, geheel onverwachts de show en sindsdien probeert Honda dat zo te houden. Sowieso tot aan het productiemodel later dit jaar, want dan kan er daadwerkelijk gekocht worden. Iets dat Honda wel kan gebruiken in Europa.

Lekker retro
Tot dusver weten de Japanners de aandacht uitstekend vast te houden op de kleinste Honda in jaren. Niet zo gek, want de reeds gespotte prototypes beloven dat het autootje trouw blijft aan de conceptversie die anderhalf jaar geleden vanuit Frankfurt vriend en vijand verraste. Een teaser van de tweede conceptcar die in Genève zal worden onthuld, een doorontwikkelde versie, weet dat vast te houden en alsnog dat nog niet genoeg is, dropt Honda ook alvast een glimp van het interieur van die Urban EV 2.0. En dat oogt heel modern maar tegelijk lekker retro met een flinke knipoog naar de Civic MK1.

Uniek extraatje
Wij zijn fan! En dat terwijl we niet eens oud genoeg zijn om ons de oer-Civic in ons leven te herinneren. Dan doet Honda iets goed, niet? Mocht Honda kunnen vasthouden aan dit grotendeels volledig digitale dashboard, dan zou dat een uniek extraatje zijn. Geen enkele A-segmenter weet het digitale tijdsperk zo stevig te omarmen namelijk. Ook niet in de B-autoklasse. Pas vanaf de Mercedes A-klasse kun je opteren voor zulke grote schermen in het dashboard.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model