Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Urban EV

Nieuws: Honda Urban EV

Honda EV: 7 kleine weetjes om het wachten draaglijk te maken

21.03.2019

Wanneer komt de Honda Urban EV op de markt? Sinds de onthulling van het studiemodel in 2017, volgen we het nieuws over de schattige elektrische auto op de voet. In Genève stond een studiemodel dat lijkt op de definitieve auto. We verwachten de elektrische Honda eind 2019 in Europa. Tot die tijd vermaken we onszelf met leuke weetjes. Wist jij bijvoorbeeld …

Weetje 1: Lieve koplampen
Als je naar de Honda EV loopt met de contactsleutel op zak, dan begroeten de koplampen je. "Het is hartverwarmend, als een vriend" vertelt exterieurontwerper Ken Sahara aan Insideevs.com.

Weetje 2: Uniek design
Het design van de Honda EV is niet geïnspireerd op dat van andere auto's, maar op dat van smartphones en horloges.

Weetje 3: Smalle deuren
Zoals je mag verwachten van een stadsauto, is de Honda EV compact en wendbaar. Zelfs de deuren zijn smal, zodat je makkelijker in en uit kan stappen in krappe parkeervakken.

Weetje 4: Prominente laadklep
Waar is de laadklep? Honda-ontwerper Sahara zag een vrouw worstelen met de laadklep van de BMW i3 van haar zoon. Dat zal haar met een elektrische Honda niet gebeuren, want de laadklep zit prominent op de neus van de auto.

Weetje 5: Sportief rijden
De Honda EV is sportief. Ken Sahara: "Erin rijden is erg leuk. Zoals elke EV is het geen lichte auto, maar de motor ligt achterin en hij heeft achterwielaandrijving."

Weetje 6: Échte knoppen
Grote beeldschermen zijn prachtig, maar fysieke knoppen zijn fijn. De Honda EV heeft ze allebei. Zo regel je het volume en de temperatuur gewoon met knoppen. Hoe hard de auto afremt bij het uitrollen, bepaal je met de flippers achter het stuur.

Weetje 7: Kleine actieradius
De actieradius van 200 kilometer is volgens Honda niet genoeg voor de Amerikaanse markt. Daarom worden de Amerikanen overgeslagen. Europa is de belangrijkste markt voor de Honda EV en daarna is Japan aan de beurt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model