Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Urban crossover

Nieuws: Honda Urban crossover

Compacte crossover van Honda onderweg

16.07.2013

Honda heeft het licht gezicht. Terwijl de concurrentie al volop aanwezig in het compacte crossover segment, heeft Honda de boot volledig gemist. Maar de Japanners geven niet op en bieden vanaf 2015 tegenstand.

In een dalende automarkt als die van Europa vinden compacte crossovers en SUV's veruit de meeste aftrek. En volgens de geleerden houdt die populariteit nog wel even aan. Autofabrikanten die niet zo'n auto in hun gamma hebben doen er zodoende verstandig aan alsnog met een dergelijk model te verschijnen. Honda heeft dit advies ter harte gekomen en is inmiddels gestart met de ontwikkeling van een model dat het op gaat nemen tegen auto's als de Opel Mokka, Chevrolet Trax, Peugeot 2008 en Renault Captur. In 2015 moet hij klaar zijn.

Urban SUV Concept
Dat Honda werkt aan de lancering van een compacte SUV in het B-segment komt niet als een verrassing. Afgelopen januari, tijdens de NAIAS in Detroit, toonde het immers al de Urban SUV Concept. En laat de reddende(?) Honda nu net zijn geïnspireerd op dat studiemodel, een kleine CR-V. Meer informatie over het design hebben we niet, maar we kweken een verwachtingspatroon uit het feit dat de conceptcars en de daaruit voorkomende productiemodellen van Honda vaak erg trouw aan elkaar zijn.

Compacte turbomotor
Dat Honda gericht actie onderneemt is een stap in de goede richting om te kunnen overleven in Europa. Maar minstens zo belangrijk is een aantrekkelijke krachtbron, of beter gezegd een aanlokkelijk prijskaartje als gevolg daarvan. Kortom, Honda moet echt afstand gaan nemen van relatief grote, atmosferische benzinemotoren die gewoonweg niet kunnen tippen aan de geblazen kleintjes van de Europese fabrikanten. Een advies waarnaar eindelijk is geluisterd, want zo'n compacte turbokrachtbron is in de maak, en het ligt in de lijn der verwachting dat deze gloednieuwe motor ook beschikbaar zal zijn in de zonet behaalde crossover.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model