Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda S660 Concept

Nieuws: Honda S660 Concept

Honda S660 Concept in Tokyo te zien

23.10.2013

De Tokyo Motor Show in Japan staat weer op de planning en natuurlijk willen de Japanse merken daar schitteren. Honda is daar geen uitzondering op en presenteert daarom deze S660 Concept. Hij is afgeleid van de lokaal bekende Beat.

In de jaren '90 was de Honda Beat een begeerlijk en tegelijk guitig roadstertje. Slechts 3,3 meter in lengte mat het tweezittertje - wat ter verduidelijking 50 centimeter korter is dan een Mini Cabrio. Maar de Beat beschikte desalniettemin over een middenmotor die de achterwielen aanstuurde. Het blokje was slechts 660 cc groot, maar de 64 pk die het kon ontwikkelen was hoog genoeg om voor vlotte prestaties te zorgen. De oer-Beat woog immers maar 640 kilogram.

S660 Concept
Dat de S660 Concept een vette knipoog naar de Beat is steekt Honda niet onder stoelen of banken; de auto, hoewel sterk gemoderniseerd, lijkt sprekend op de Beat die in 1996 uit productie ging. En dat blijft niet beperkt tot het uiterlijk, ook onderhuids zijn de overeenkomsten treffend. Zoals de modelnaam al doet vermoeden beschikt de S660, net als toen, over een 660 cc grote motor. Hij produceert zelfs evenveel vermogen als in de Beat. Een groot motorisch verschil is dat de nieuwe motor in de S660 hulp krijgt van een turbo. Nu maar hopen dat de S660 Concept niet zwaarder is dan de Beat. En dat -ie in productie gaat, al zal hij in eerste instantie voor de thuismarkt bedoeld zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model