Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Honda S2000

Nieuws: Honda S2000

Einde nabij met Honda S2000 Ultimate Edition

05.02.2009

Na tien productiejaren zal het eind dit jaar het doek vallen voor de Honda S2000. Om de ondergewaardeerde sportwagen niet helemaal een stil dood te laten sterven wordt het afscheid ingeluid met de Ultimate Edition.

De S2000 Ultimate Edition is gespoten in de kleur Grand Prix White dat prima matcht met de grafietkleurige wielen. Binnenin wordt het contrast verder doorgetrokken met rood lederen kuipstoelen. De uniekheid van de Ultimate Edition wordt benadrukt door het typeplaatje met inscriptie van het serienummer op de dorpels. Onder de motorkap treffen we nog steeds de bekende 240 pk sterke 2.0 liter viercilinder. De krachtbron met zijn hoogtoerige karakter staat nog steeds garant voor rijplezier, aldus Honda. Daar hoefde niets aan gewijzigd te worden.

Opvolger onzeker
Honda S2000Met de introductie van de S2000 in 1999 werd het vijftig jarige bestaan van Honda gevierd. Sindsdien zijn er wereldwijde zo'n 110.000 stuks van verkocht, waarvan een kleine twintig duizend in Europa. De S2000 is altijd een onder- gewaardeerde sportwagen geweest. Hopelijk zal zijn opvolger daar verandering inbrengen. Of deze er komt is nog onzeker. Voorlopig in ieder geval nog niet. Honda gaat zich de komende jaren eerst richten op de meer lucratieve modellen - en dan met name op hybrides. De verslechterende economie heeft namelijk ook Honda flink getroffen. Kostenbesparing en relatief snel winst maken is dan het voornaamste doel om de financiële situatie weer gezond te maken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model