Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Rugged Open Air Vehicle Concept

Nieuws: Honda Rugged Open Air Vehicle Concept

Honda, wat doe je nu?!

01.11.2018

Honda maakt de laatste tijd aanzienlijk meer furore met conceptcars dan productiemodellen. Hier nog zo'n markante creatie van de Japanners: de Rugged Open Air Vehicle Concept.

Momenteel vindt in Las Vegas de SEMA-tuningshow plaats. En daar heeft Honda zichzelf in de kijker gespeeld op een manier waarop een groot automerk dat nog maar zelden doet. Na de guitige Urban, de gelikte Retro Concept, de maffe NeuV en de waanzinnige Project 2&4 is dit het zoveelste conceptuele speeltje van het Japanse merk.

Ongegeneerd baggeren
Honda mag dan stilletjes wegkwijnen in Europa, met deze gave buggy leeft het ook op ons continent weer even op. De Rugged Open Air Vehicle is gestoeld op de Honda Ridgeline, een pick-up die elders wordt vermarkt, waaronder de Verenigde Staten. De buggy komt dan ook uit de koker van Honda's ontwikkelings- en designcentrum in het land van Uncle Sam. Ons zou het overigens een worst zijn welke tak van het merk het gevaarte heeft bedacht, als 'ie maar in productie wordt genomen. De Rugged oogt namelijk niet als een onwijze pretmachine, hij is 't simpelweg ook.

Type-R
Technische details zijn schaars, maar de stoelen zijn sowieso afkomstig van de Civic Type-R en bekleed met een speciaal materiaal zodat ze waterbestendig zijn. Hopelijk is de aandrijflijn ook afkomstig van die hot hatch. Al is 310 pk mogelijk niet eens vereist om de Rugged in beweging te krijgen en lol voor tien te beleven. Zoveel heeft 'ie immers niet om het lijf. Gaaf gedaan, Honda!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model