Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Project 2&4 Concept

Nieuws: Honda Project 2&4 Concept

Honda Project 2&4: klein, maar ó zo fijn!

10.09.2015

Honda mag gerust vaker designwedstrijden organiseren als bolides als de Project 2&4 daarvan het resultaat zijn. Want deze Formule-achtige 'go-kart' is er eentje om te begeren.

Moeten we beginnen met het goede of het slechte nieuws? Dat laatste dan maar, want dan hebben we dat in elk geval gehad. Honda heeft namelijk geen productieplannen met de Project 2&4. Daar mag om gehuild worden, want de creatie die is voortgevloeid uit een wereldwijde designwedstrijd is om te smullen. Zowel qua looks, bouwwijze als prestaties.

MotoGP-power
Dat we op onze blote knieën hopen dat Honda zich bedenkt omtrent productie is te wijten aan tal van factoren. Zo is de Project 2&4 allereerst heerlijk compact. Slechts 3 meter in lengte meet 'ie, bij een breedte van 1,82 meter en hoogte van nog geen meter. Lekker 'plat' dus en ontzettend minimalistisch. Precies zoals je het hebben wilt als je van onvervalst sturen houdt. En dan moet het mooiste nog komen…

Hemelse combinatie
Door zijn compacte bouw en de toepassing van lichte materialen bedraagt het leeggewicht net iets meer dan 400 kilogram. Dat is niet eens zo veel meer dan een Honda Pan European! 'De wattes?' Wel, de iconische toermotorfiets van Honda. Waarom we deze aanhalen? Nou, omdat de Project 2&4 ook een halve motorfiets is. De aandrijving geschiedt namelijk door – jawel – het blok van de RC213V, niets minder dan dé MotoGP-racer van Honda.Autominnende motorfreaks loopt het water dan al in de mond, en terecht. Want Honda heeft het 999 cc grote V4-blok enkel aangepast zodat het in de Project 2&4 past, verder nauwelijks. En dat betekent dat ook deze open 2-zitter een schreeuwlelijk in de meest positieve zin van het woord is. Pas bij een gillende 14.000 tpm begint het rood.

Wat een giller!
Gaaf is dat Honda de bestuurder zowat verplicht dit toerental aan te horen, want het volledige vermogen komt pas vrij bij 13.000 tpm. Hoeveel er dan loskomt? 215 pk. Snelle rekenaars – met een voorliefde voor opzienbarende pk/gewichtsverhoudingen – hoeven we nu al niet meer te vertellen dat de Project 2&4 het uitgiert van topprestaties. Tsjonge, je vraagt je toch sterk af waarom Honda nu al heeft besloten deze IAA-giller geen vervolg in de showroom te geven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model