Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Honda P-NUT

Nieuws: Honda P-NUT

Vingeroefening

10.12.2009

Honda positioneert zichzelf tijdens de show in Los Angeles vol in de spotlight met de P-NUT. Helaas geen productiemodel van het Japanse merk, maar slechts een vingeroefening van Honda’s Amerikaanse ontwerpstudio.

Sinds 1975 beschikt Honda over een ontwerpstudio in Los Angeles, Amerika. Exact de plaats waar de jaarlijkse Los Angeles Motor Show gehouden wordt. En wat is een thuiswedstrijd zonder studiemodel. Genoeg reden voor de Advanced Design Studio om de vingers te strekken en met een ´eye-catcher´ op de proppen te komen.

McLaren F1 opstelling
Honda P-NutPersonal-Neo Urban Transport is de volledige naam van het studiemodel. Het is Honda's visie op toekomstig stadsvervoer en combineert een ruim interieur met compacte buitenmaten. Hoewel de lengte slechts 3,40 meter in beslag neemt beschikken beide achterpassagiers over evenveel beenruimte als achterin een Accord. Dit komt mede dankzij de slimme indeling van de P-NUT die gelijk is aan de driezits McLaren F1. Achter de centraal zittende bestuurder zijn twee stoelen te vinden die neerklapbaar zijn om de bagageruimte te vergroten.

Slechts het design wat telt
Voor de ontwerpstudio is het opvallende en bijna buitenaardse in- en exterieur de belangrijkste pijler geweest voor de showcar. Geen nieuwe snufjes op het gebied van techniek of aandrijving. Het staat zelfs nog vrij welke krachtbron dienst doet achterin de P-NUT. Honda meldt slechts dat het studiemodel geschikt is voor een efficiënte benzinemotor, een hybridemodule of voor een geheel elektrische aandrijving. Zoals al aangehaald in de inleiding is de P-NUT slechts een vingeroefening. Productieplannen voor de opmerkelijk vormgegeven driepersoons coupé zijn er niet.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model