Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda NSX

Nieuws: Honda NSX

Opvolger NSX mogelijk hybride

27.04.2011

Door de crisis zette Honda drie jaar geleden de ontwikkeling van de NSX-opvolger in de ijskast. Nu de economie aan het herstellen is klinken ook weer positieve geluiden rondom de komst van Honda’s nieuwe supersportwagen. Geluiden die duiden op hybridetechniek onder de kap.

De NSX (1991-2005) is Honda's legendarische sportwagen waarin wijlen Ayrton Senna nog een belangrijke rol speelde tijdens de ontwikkeling. Het is een auto die een waardige opvolger verdient en in 2008 werden daarvan de eerste tekenen ontdekt in de vorm van de Advanced Sports Car Concept, een studie van Honda's zustermerk Acura. Vrij kort daarna gaf Honda aan de NSX tot nader bericht uit te stellen. De toenmalige economische situatie raakte Honda hard. Ook een opvolger van de S2000 werd in de ijskast gezet. Maar in 2009 leek het er even op dat Honda de ontwikkeling van de nieuwe NSX had opgepakt door de HSV-10 GT racewagen in te zetten als een soort prototype. Sindsdien is het stil rondom het project.

V6-hybride?
Onder de kap van de HSV-10 GT een 500 pk sterke 3.4 liter V10 als verwijzing naar de Formule 1-activiteiten van Honda. Specificaties die later bij Toyota zou leiden tot de totstandkoming van de LFA. Maar een tiencilinder voor de toekomstige NSX vindt Honda niet opportuun. De Formule 1 activiteiten van het merk zijn immers ook al niet meer. Nee, op het Autosalon van Shanghai heeft Honda's topman Takanobu Ito verklaard dat de NSX-opvolger ook een groen randje moet hebben. En al gauw wijst dit op hybridetechniek in het vooronder. Gekoppeld aan een elektromotor zou een zescilinder als conventionele verbrandingsmotor een mooie verwijzing zijn naar het origineel. De Honda NSX bevatte namelijk ook een V6.

Bekijk hier het aanbod Honda NSX

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model