Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda NSX

Nieuws: Honda NSX

Honda NSX rolt in 2015 van de band

15.05.2013

Afgelopen jaar hoorden we eindelijk het definitieve ja-woord van Honda omtrent het produceren van de nieuwe NSX. Wanneer de veelbelovende supersportwagen uit het land van de rijzende zon zou komen was echter nog altijd onbekend. Tot nu!

Met een kort persbericht kwam Honda met het langverwachte nieuws. De productie van de sportwagen zal plaatsvinden in een gloednieuwe, $ 70 miljoen kostende fabriek in Ohio. Daar zal vanaf 2015 de opvolger van de beruchte NSX van de band rollen. Dat klinkt nog ver weg, maar aangezien de eerste studiemodellen van de NSX al dateren uit het welhaast prehistorische 2007, vallen die twee jaar nog best wel mee.

Hybride
Om met de tijd mee te gaan en het groene imago van de fabrikant niet te verliezen zal de toekomstige Honda NSX vrijwel zeker over een hybride-aandrijflijn beschikken. Er wordt gesproken over een direct ingespoten V6 die rechtstreeks de achterwielen aandrijft en samenwerkt met twee elektromotoren die de voorste wielen aansturen. Een vierwielaandrijver dus, in tegenstelling tot het origineel die louter over achterwielaandrijving beschikte. De aandrijflijn van de nieuwe NSX is overigens nog niet bevestigd door de Japanners. Sowieso doet Honda al tijden geheimzinnig over de opvolger van de NSX. Maar mondjesmaat druppelt de informatie nu dan toch binnen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model