Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda NSX

Nieuws: Honda NSX

Filmdebuut voor opvolger Honda NSX?

10.10.2011

Binnenkort draait er een nieuwe superheldenfilm in de bioscopen en daarin een opvallende rol voor een mysterieuze sportwagen van Acura, het submerk van Honda. Is dit dan de langverwachte opvolger van de legendarische NSX?

AutoExpress legde deze beelden vast op de set van The Avenges, oorspronkelijk een heldenstrip van Marvel Comics, maar begin mei 2012 te zien op het witte doek. Acteur Robert Downey Jr. speelt daarin de wapenindustrieel Tony Stark als diens alter ego Iron Man. Reed Stark, wanneer hij eens niet de held uithangt in eerder films in een Audi R8, in The Avengers lijkt zijn vaste vervoer een Acura te zijn die wij niet kennen. Met de knipperlichtgeruchten rondom een nieuwe supersportwagen van Honda zou deze auto zodoende wel eens kunnen hinten naar de opvolger van de NSX. Honda zelf ontkracht deze speculaties en weidt zich er niet over uit. En zeggen ze soms niet dat zwijgen toestemmen is?

Hybride-V6
Honda NSXOok zonder deze beelden worden de verhalen rond een spectaculaire Honda steeds sterker. Honda's CEO Takanobu Ito liet immers eerder al doorschemeren graag een opvolger van de NSX te zien. Daar bleef het bij, maar ingewijden lijken ook steeds met concrete informatie over die auto naar buiten te treden. Zo zou de auto voorzien zijn van een krachtige V6 gekoppeld aan een elektromotor - en dus geen V10 zoals daarvoor werd gedacht. Een hybride past in ieder geval beter in het plaatje van het huidige Honda. Bovendien zou de sportauto ermee over vierwielaandrijving beschikken, want beide motoren zouden ieder een aandrijfas voor rekening nemen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model