Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda NSX

Nieuws: Honda NSX

De nieuwe Honda NSX telt af naar zijn introductie

17.12.2014

12 januari, zet deze datum in je agenda. Deze dag mag je niet missen want dan zal de langverwachte nieuwe generatie NSX zijn debuut gaan beleven! Dit vindt plaats gedurende de NAIAS in Detroit, waar eveneens het eerste studiemodel aan de wereld werd getoond.

Eindelijk is het zo ver! Na lang wikken en wegen is de tijd aangebroken dat er een datum is gepland waarop we  kennis gaan maken met de langverwachte nieuwe Honda NSX. Dit wordt ingeleid met vier teasers waarop de opvolger nog wordt omsluierd door duisternis. De onthulling vindt plaats op maandag 12 januari, om 17:50 uur Nederlandse tijd.

Opfrisser
De geïntroduceerde, daarna weer ingetrokken en na een lange periode alsnog goedgekeurde NSX heeft zonder ook maar iets te hoeven doen een hoge lat voor zichzelf neergelegd. Dat heeft allemaal te maken met de geliefde NSX uit 1990. Wat betreft het vermogen moet dit geen probleem vormen, want een twinturbo V6 en twee elektromotoren dragen hier zorg over. De elektriciteit wordt gestuurd naar de voorwielen, waardoor de NSX vierwielaangedreven is. Er is zelfs een derde elektromotor, die dient als generator.

Andere badge
In Europa kennen we de NSX als één van Honda's beste modellen ooit gebouwd, echter zal hij worden getoond als Acura. Vrezen hoeft niet, want Acura is eigendom van Honda. Over hoe de auto gaat presteren is geen informatie aanwezig. Acura’s vice president Mike Accavitti stelt ons gerust. “De volgende generatie NSX geeft een ‘nieuwe sport ervaring’, trouw aan zijn erfgoed. De NSX dient als de ultieme expressie van het nieuwe imago van Acura.”
Dat de NSX als Acura op de beurs staat is niet geheel onlogisch. Hij wordt namelijk gebouwd op Amerikaanse grond, Marysville in de staat Ohio om precies te zijn.

Tot de NSX onder het doek vandaan zal worden getrokken blijven wij onrustig schuiven op onze stoelen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model