Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda NSX GT Series

Nieuws: Honda NSX GT Series

Explosief: Honda NSX GT-racer

16.08.2013

Hoewel er officieel nog niets bekend is over de productierijpe NSX presenteert Honda doodleuk de NXS Concept GT-racer. De nieuwste raceauto van het Japanse merk gaat in 2014 meerijden in het de GT Series.

Het is de bedoeling dat de nieuwe Honda NSX voor normale stervelingen in 2014 in serieproductie wordt genomen. De NSX-racer heeft dan al de nodige banden versleten, want het plan is dat die vanaf 2014 gaat meestrijden in de Japanse Super GT Series.

Viercilinder
Om te kunnen voldoen aan de reglementen van de Japanse Automobiel Federatie was een deftige bodykit plus een gigantische achtervleugel benodigd, maar moest de V6-hybride gedumpt worden. De regels van de GT Series in de klasse GT 500 schrijven namelijk een motor voor die niet meer dan vier cilinder telt. Zo gezegd, zo gedaan heeft Honda. De motorsportafdeling van het merk lepelde een 2.0 liter turbomotor centraal in de auto en sloot deze aan op een speciaal voor het circuit afgestemd hybridesysteem. Graag hadden we geweten wat dat voor resultaat heeft opgeleverd, maar over het vermogen laat Honda zich niet uit.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model