Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda NSX EV Concept

Nieuws: Honda NSX EV Concept

Honda gaat Pikes Peak beklimmen met elektro-NSX

22.06.2016

Honda heeft een indrukwekkende bolide klaarstaan om de jaarlijkse 'hill climb' op Pikes Peak op moordend tempo uit te voeren. De auto is gebaseerd op de NSX, maar voorzien van vier elektromotoren. Eén voor elk wiel. En daarmee hoopt men een indrukwekkende tijd neer te kunnen zetten.

Sinds 1916 wordt jaarlijks een uitdagende heuvelklim georganiseerd in de buurt van Colorado Springs aan de voet van de Rocky Mountains. De zogenaamde 'Pikes Peak Hill Climb' voert naar de top van de 4.000 meter hoge berg en is een enorme uitdaging. De lucht is er veel ijler en onderweg komen de coureurs 156 bochten tegen. De een nog gevaarlijker dan de ander. Een prachtige uitdaging.

Vier motoren
Honda gaat de 2016-editie rijden met deze op de NSX gebaseerde EV Concept. Daarin heeft men de SH-AWD aandrijflijn zo aangepast dat er vier elektromotoren samenwerken. Elke elektromotor drijft een eigen wiel aan. Hoeveel vermogen dat oplevert of wat de prestaties zijn? Dat wil Honda (nog) niet met ons delen. Maar dat coureur Tetsuya Yamano er hard mee kan gaan, dat staat ontegenzeggelijk vast.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model