Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?

Nieuws: Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?

Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?

13.06.2017

De volgende generatie van de Honda NSX laat nog wel even op zich wachten, maar de vooruitzichten zijn hoopgevend. De Honda EV Concept dient namelijk als inspiratie voor de supercar.

De NSX is al jaren het paradepaardje van Honda. De bolide is snel, mooi én gewild. Het zou zomaar kunnen dat de nieuwe generatie, die gepland staat voor 2023, volledig elektrisch wordt aangedreven. Dat was al het geval bij de EV Concept, die dankzij vier motoren beschikt over meer dan 1.000 pk. Die techniek wordt mogelijk ook toegepast onder de motorkap van de nieuwe NSX.

Pikes Peak
Ontwikkelingsbaas Sekino Yosuke vertelde aan Autocar dat de concept car niet alleen ontwikkeld werd met het oog op de heuvelklim van Pikes Peak, maar ook diende als studiemodel voor straatauto's. Er lopen nu al onderzoeken hoe de techniek gebruikt kan worden in auto's die je straks bij de Honda-dealer kunt kopen.

0-100 in 2,5 seconden
De EV Concept woog zo'n 1.500 kilogram, maar een volledig uitgeruste straatauto is ongetwijfeld zwaarder. Dat betekent niet dat de elektrische NSX aan snelheid moet inboeten: vroege voorspellingen wijzen erop dat de sprint naar 100 km/h slechts 2,5 seconden duurt. Na 6,2 seconden staat er zelfs al 200 km/h op de teller.

Range
Het accupakket van de EV Concept had voldoende capaciteit voor een rit van 320 kilometer. De techniek wordt de komende jaren ongetwijfeld verder verfijnd, zodat ook het rijden van langere afstanden tot de mogelijkheden behoort.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model