Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Jazz

Nieuws: Honda Jazz

Facelift en nieuwe benzinemotor

17.08.2017

Na drie jaar vindt Honda het welletjes en geeft het de Jazz een opfriskuur. Ook lepelen de Japanners een nieuwe benzinemotor in de compacte MPV.

De vernieuwde Honda Jazz (elders Fit geheten) zal over enkele weken debuteren op de IAA Frankfurt. Vernieuwingen die zijn doorgevoerd vind je rond de grille, de 'Solid Wing Face'-koplampen en de mistlampbehuizingen. Aan de achterzijde tref je eveneens opgefriste lichtunits plus een nieuwe, decoratieve strip over de achterbumper. Die laatste is zelfs compleet herontworpen, waardoor de Jazz al met al sportiever voor de dag moet komen.

Over het interieur is Honda een stuk korter. Daar spreekt het over mooiere materialen en een stuur en pookknop in leder met oranje stiksels.

1.5 i-VTEC
Motorisch is er ook nieuws. Honda voegt namelijk een 1.5 i-VTEC aan het motorpalet toe, een nieuwe benzinetopper. De viercilinder levert 130 pk en kan optioneel gekoppeld worden aan een CVT-automaat. Acceleratiecijfers ontbreken vooralsnog maar Honda wil wel alvast verklappen dat de nieuwe motor aan 5,4 liter per 100 kilometer genoeg heeft. Overigens blijft de vertrouwde 102 pk sterke 1.3 i-iVTEC gewoon leverbaar als instapper.De vernieuwde Honda Jazz zal nog dit jaar te koop zijn. Prijzen volgen nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model