Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Jazz prototype

Nieuws: Honda Jazz prototype

Europese versie nieuwe Honda Jazz in Parijs

18.09.2014

Alhoewel Honda de Jazz voor Europa als prototype bestempeld, lijkt hij in onze ogen zo goed als af. De compleet nieuwe auto is heeft een nieuw design, maar blijft herkenbaar als Jazz. Om ons warm te maken neemt Honda de Jazz mee naar Parijs.

Het ‘prototype’ heeft een 1.3 liter i-VTEC benzinemotor welke gekoppeld kan worden aan een handmatige zesbak of Honda’s CVT automatische transmissie. Over een hybride, zoals beschikbaar is bij de huidige generatie, reppen de Japanners met geen woord.

Compact
Als onderdeel van Honda’s ‘kleine serie’ zal de nieuwe Jazz gebouwd worden op het compacte platform. De maten van de nieuwe Jazz meten als volgt, 3.915 mm lang en een wielbasis van 2.530 mm. Hij is hiermee 15 mm langer dan de huidige generatie en de wielbasis is met 30 mm merkbaar toegenomen. Samen met de tank die onder de achterste stoelen blijft behouden is er nog meer opbergruimte en beenruimte voor de passagiers achterin. Daarnaast biedt de nieuwe Jazz, als we Honda's woorden mogen geloven, meer comfort dankzij een nieuwe onderstel.

Afkijken van de Fit
De nieuwe compacte MPV rijdt onderhand al een jaar rond in Amerika en Japan als Honda Fit, waardoor wij ondanks het korte persbericht al wat extra informatie hebben. Er zijn geen officiële cijfers over de laadruimte, maar de nieuwe Fit heeft maximaal 1.492 liter, veel meer dan de 1.320 van de huidige generatie Jazz. We kunnen er van uit gaan dat het voor ons bijna dezelfde inhoud zal zijn, op pak en beet een paar liter na.
Geduld moeten we nog wel even hebben, pas in de zomer van 2015 zal de nieuwe Jazz in Europa leverbaar worden. Op meer concrete details zullen we dus ook nog wel even moeten wachten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model